Blog2017-07-05T16:10:56+02:00
1804, 2024

Fotografen oog in oog met Ensor bij Galerie P Oostende

april 18th, 2024|0 Reacties

“De tentoonstelling ENSORCELORED met elf fotografen wier werken een ander licht laten schijnen op thema’s van Ensor: de zee, het stilleven, de dood, Christus, het naakt, de dronkaards, maskers, de verzoeking van de heilige Antonius en de zeven hoofdzonden. Tegelijk gaan jonge beloftevolle fotografen als Alizée Bauer of Harry Fayt de confrontatie aan met gevestigde waarden als Lucien Clergue, Joel Peter Witkin en Robert Mapplethorpe. Kortom: een tentoonstelling als een geslepen diamant, met vele facetten die sprankelen en inspireren. Vernissage vrijdag 19 april om 19u met een welkomstwoord van schepen Bart Plasschaert, een toespraak door admiraal jean-paul robyns en professor Willem Elias. Een co-productie met galerie baudoin lebon (Parijs) in het kader van het Influensored project van Oostende.art.”

Locatie: Galerie P Kursaal – Oosthelling 10, Oostende (B) (naast boekhandel de Witte Zee)

Uren
Vrijdag – zondag
14:00 – 18:00

Contact
info@galeriep.be
+32 478 74 00 20

And the stories continued, self-portrait

Uitnodiging Ensorcelored

1404, 2024

Geweldig nieuws!

april 14th, 2024|0 Reacties

Iemand heeft alle loten en dus de hoofdprijs van mijn loterij voor realisatie van ‘Silent Scream’ gekocht en besloten om mijn werk en de reizende expositie over seksueel misbruik op deze manier te steunen. Hoe fantastisch is dat?! Het is hartverwarmend te zien dat iemand zo’n diepe waardering heeft voor de maatschappelijke impact van dit project. Ik ben dankbaar voor deze steun en hoop dat zijn voorbeeld anderen zal aansporen om ook hun steentje bij te dragen. Samen kunnen we een verschil maken en een veiligere en rechtvaardigere samenleving creëren. Dus, aan de gelukkige ‘winnaar’ van de hoofdprijs: bedankt voor je steun! Ik kan niet wachten om het boek en de reizende expositie ‘Silent Scream’ met trots te presenteren, mede dankzij jou. (Waarschijnlijk herfst 2024, meer nieuws volgt snel.)

 

1104, 2024

Doe je weer mee?

april 11th, 2024|0 Reacties

Loterij voor realisatie van het project Silent Scream 

Welk zelfportret had je altijd al willen hebben?

Zodra er twaalf gesigneerde zelfportretten – oftewel loten – zijn verkocht, start de verloting. Voor 150 euro koop je een lot/gesigneerd zelfportret naar keuze. Afmeting ca. 20×30 cm. Hiermee maak je kans op de hoofdprijs: een uniek gesigneerd (groot!) 40×30 cm koffietafelfotoboek met daarin mijn complete serie ‘Faded Glory’ (vierentwintig zelfportretten over terugkeer naar de natuur – lees: verval – van het lichaam in analogie met planten).

Omschrijving: Professional Line 40 x 30 cm, binnenkant: portrait/silk fotopapier, vlakliggend, 26 pagina’s. Cover: Acrylglas plus lederlook, bedekt oppervlak: lederlook wit. Gepresenteerd in een witte lederlook cadeau box. Hier een link naar de preview  (in het echt natuurlijk veel groter en mooier). Een impressie van de serie vind je hier 

Wat gebeurt als er geen tien loten worden verkocht?

Daarvan ga ik niet uit, want jullie hebben met z’n allen in het verleden regelmatig bewezen mij als kunstenaar en mens te steunen. Mocht het onverhoopt toch gebeuren, dan krijg je de keuze of je het gesigneerde zelfportret van 150 euro behoudt, of dat je afziet van het aanbod en het geld krijgt terugbetaald. (Erewoord.) Voel je vrij om meer dan één keer deel te nemen!

Verzoek om meer info of bericht van deelname aan: info@hjimvangasteren.eu


204, 2024

Lammert Voos laat van zich horen

april 2nd, 2024|0 Reacties

Lammert Voos ik wil je bedanken dat je jouw verhaal, en dat van jouw voorouders, deelt met Silent Scream  En natuurlijk voor de toeristische toer door een groot deel van Groningen. Wat is het daar mooi! Het was een prachtige dag. <3

Het volgende terzijde: op 11 april a.s. verschijnt ‘Jericho’ van Lammert Voos. Tijdens een verwoestende burgeroorlog probeert correspondent Adam zich een weg te banen door de belegerde stad Jericho, gedreven door een haastig gemaakte belofte. Zijn pad wordt daarbij gekruist door onderwijzeres Lidija, die met haar familie vanuit een dorp naar de stad is gevlucht, en de barman van Hotel International, Devlet, die met gevaar voor eigen leven de vluchtelingen voorziet van voedsel en water. Tot slot is er de cynische VN-sergeant De Jong, die om onduidelijke redenen Adam wil helpen met zijn zoektocht. Als de stad definitief ingesloten raakt, ontstaat er een complete anarchie, waarin Adam, Lidija en Devlet hun waardigheid en menselijkheid proberen te bewaren. Maar is dat wel mogelijk midden in een oorlog?

Lammert Voos werkte jarenlang als vluchtelingenwerker, onder meer tijdens de burgeroorlog in voormalig Joegoslavië. Eerder publiceerde hij het met lof overladen Groningse drieluik Malterfoske, Canisius en Gannef. Meer hier: Uitgeverij Thomas Rap, Jericho

HJIMvanGASTEREN links, Lammert Voos rechts

 

2603, 2024

Oproep

maart 26th, 2024|0 Reacties

Oproep: voor mijn fotokunstproject Silent Scream (reizende expositie en fotoboek), dat zich richt op seksueel misbruik, wil ik graag ook een Moslim/Moslima fotograferen en interviewen die hiermee te maken heeft gehad. Het is essentieel om verschillende stemmen te laten horen, zodat we een zo compleet mogelijk beeld kunnen schetsen. Hoewel ik me realiseer dat dit project nooit helemaal volledig zal zijn, doe ik mijn uiterste best om het zo inclusief mogelijk te maken. Ben jij iemand die hiermee te maken heeft gehad of ken je iemand die zijn/haar verhaal wil delen? Jouw ervaring kan anderen inspireren en helpen hun eigen stem te vinden. Jouw eventuele bijdrage is waardevol en vergroot de impact en reikwijdte van dit project en kan een krachtig instrument zijn voor verandering.
Meld je met jouw verhaal of voor meer informatie bij mij via mail: hvangasteren@ziggo.nl
 

803, 2024

Dodho magazine: Portrait awards 2024

maart 8th, 2024|0 Reacties

WE INVITE YOU TO PARTICIPATE IN THE SECOND EDITION OF THE PORTRAIT AWARDS. WE ARE LOOKING FOR THE BEST PORTRAIT FOR THIS YEAR, 2024.
The second edition of the Portrait Awards 2024 will be adjudicated by a distinguished international jury. This panel includes Gurdas Dua, Brand Ambassador for Sony, Thierry Bigaignon, Director of the esteemed Thierry Bigaignon Galerie in Paris, and professional photographers HJIMvanGasteren and Jose Girl. Their collective expertise promises a thorough and insightful selection of the awarded images and photographers.
The winner of the competition will receive the title of Photographer of the Year and a cash prize, in addition to being published in a place of honor in the annual Portrait Awards book, along with the 100 finalists, second and third place winners and two honorable mentions. In addition, the 25 best images will be exhibited for one year in our online gallery, which receives thousands of visits from industry professionals.

403, 2024

Laat me weten welke beloning jij waardeert

maart 4th, 2024|0 Reacties

Binnenkort start ik de crowdfundingcampagne voor boek en expositie Silent Scream – seksueel misbruik. Ik geloof sterk in de kracht van samenwerking en in jullie betrokkenheid. Daarom vraag ik je mee te denken over mogelijke tegenprestaties die ik kan bieden aan mensen die mijn crowdfundingcampagne zullen gaan steunen. Dit kan variëren van een gesigneerd boek tot… noem maar op. Ik sta ook open voor andere creatieve ideeën die passend zijn bij thema en doelgroep. Ik ben benieuwd naar jullie suggesties!

Mail: hvangasteren@ziggo.nl

Het doel van Silent Scream is om bewustzijn te creëren rondom seksueel misbruik. Het boek en de expositie bestaan uit indringende foto’s van slachtoffers, daders en deskundigen en hun verhalen. Door middel van kunst wil ik de dialoog openen; taboes doorbreken.

Ik ben ervan overtuigd dat we door middel van onze gezamenlijke inspanningen een verschil kunnen maken. Samen kunnen we het taboe dat rust op praten over seksueel misbruik doorbreken.

 

2802, 2024

Zeven jaar geleden

februari 28th, 2024|0 Reacties

Zeven jaar geleden werd hij op deze dag 94 jaar. Stel, ja stel, dat iemand van ‘gene zijde’ kan helpen, dan wil ik mijn vader op zijn verjaardag vragen mij te helpen met het succesvol realiseren van ‘Silent Scream’. Beetje lastig voor een agnost, maar ik geloof wel in wonderen! Meer info hier: Silent Scream 
Het staat jullie allemaal bovendien óók vrij me te helpen door b.v. een of meerdere foto’s t.b.v. de reizende expositie te adopteren. Per foto 150 euro. Je ontvangt als tegenprestatie een gesigneerd zelfportret naar keuze of een gesigneerde foto uit de serie ‘Silent Scream’ afm. 20×30 cm. Laat het me (via mail) weten: hvangasteren@ziggo.nl

802, 2024

Fotoshootlocaties gezocht!

februari 8th, 2024|0 Reacties

Op zoek naar twee locaties. Wie heeft tips voor mij?
Voor Silent Scream zoek ik in omgeving Venlo een puinhoop van een afgebroken huis. Een terrein waar we op mogen natuurlijk om de foto te maken.
Verder zoek ik ergens in Limburg een opslag van etalagepoppen. Liefst zoveel mogelijk. Ik heb er zelf drie, die ik met AI wonderbaarlijk kan vermenigvuldigen, maar ik werk het liefst op de ‘ouderwetse manier’.
Mail me s.v.p. als je me kunt adviseren: hvangasteren@ziggo.nl
 

602, 2024

Jouw steun is welkom

februari 6th, 2024|0 Reacties

Beste vrienden en volgers,
Zoals de meesten van jullie inmiddels weten, heb ik jullie hulp nodig voor een bijzonder project. Ik werk aan de reizende foto-expositie “Silent Scream”, waarbij ik aandacht wil vragen voor seksueel geweld. Tot nu toe zijn er al TWEEËNTWINTIG foto’s geadopteerd, veel dank aan de sponsoren, maar ik heb meer steun nodig.
Ik vraag jullie om een of meerdere foto’s te ‘adopteren’ voor € 150,00 per foto en mijn project op die manier financieel te ondersteunen. Met jullie bijdrage kan ik de ongeveer vijftig afdrukken bekostigen die nodig zijn voor de expositie. Als dank ontvangen jullie een gesigneerde foto uit het project of een van mijn zelfportretten naar keuze, afm. 20×30 cm.
Wat maakt dit project zo bijzonder? Ik wil mensen confronteren met de realiteit van seksueel geweld door middel van fotokunst. Samen kunnen we ervoor zorgen dat deze stille schreeuwen gehoord worden en bewustwording wordt gecreëerd.
Dus, adopteer een foto en help mee om dit belangrijke project tot een succes te maken. Stuur me een e-mail op hvangasteren@ziggo.nl om jouw foto te adopteren! Samen kunnen we het taboe dat rust op praten over seksueel misbruik helpen doorbreken.
Elke financiële bijdrage, hoe klein ook, is welkom. Het gaat niet alleen om het bedrag, maar om de waardevolle steun die je geeft, om jouw betrokkenheid bij het project en alle mensen die met seksueel misbruik te maken hebben (gehad).
Laten we samenwerken om de wereld bewust te maken van de realiteit van seksueel geweld. Laten we deze stille schreeuwen horen!
Dank jullie wel! ❤️

 

 

502, 2024

Onvergetelijk

februari 5th, 2024|0 Reacties

De expo ‘Pas de deux’ in het Museum van de Vrouw in Echt zit erop. Het was een bijzondere en leerzame periode. Dank aan allen die zich aangesproken voelen voor de levenslessen. Zoals eerder aangegeven zag ik erg op tegen het uitruimen van de expo zonder mijn ‘danspartner’ lieve Monique Rutten. Doorgaans, als mensen hulp aanbieden, wimpel ik deze beleefd doch resoluut af. Zelfportretten weetjewel, alles zelluf doen. Deze keer heb ik de aangeboden hulp in dank aanvaard. Mede daardoor was 1 februari een onvergetelijke dag, waarbij verbondenheid en dankbaarheid de boventoon voerden. Veel dank en liefs omdat we met z’n allen van een sombere dag een mooie dag hebben weten te maken. Peter-Paul Lucker Wil Jacobs Hans Dethmers Henk Temming ❤ ❤ ❤ ❤


3101, 2024

Dresdner Tageszeitung : Skurril

januari 31st, 2024|0 Reacties

Sublieme beschrijving van mijn werk door Christian Ruf van Dresdner Tageszeitung DNN, zowel ‘skurril’ en ‘befremdend bis beunruhigend’. Veel dank daarvoor.
De groepsexpositie bij Museum aktfotoartdresden im Kunstkeller in Dresden is nog geruime tijd te bezichtigen.
Quote: “Aufnahmen ganz eigener Art macht auch die Fotokünstlerin Henriette van Gasteren (ehemals Lilith), die eine ganz spezielle Herangehensweise hat. Sie fotografiert ausschließlich sich selbst, gern in fremden Wohnungen. Die präsentierte Fotoserie wirkt auf den ersten Blick skurril, auf den zweiten sogar durchaus befremdend bis beunruhigend. Ihr Thema ist sexuelle Gewalt. Eine Frau (also Henriette van Gasteren) hält den Kopf ins Waschbecken, dann sieht man sie angeschnitten auf dem Wannenrand stehen, der Wasserstrahl aus dem Duschschlauch zielt in ihre Körpermitte, wie um etwas wegzuwaschen, zu bereinigen.“

 

2901, 2024

Adopteer een foto – Silent Scream

januari 29th, 2024|0 Reacties

Vorige week deed ik onderstaande oproep. Hierbij herhaal ik deze. Tot nu toe werden twaalf foto’s geadopteerd.

Ik richt me vandaag tot jullie met een buitengewoon verzoek. Zoals de meesten van jullie inmiddels weten, ben ik bezig met de realisatie van de aangrijpende reizende foto-expositie (en boek) genaamd “Silent Scream”, waarbij ik slachtoffers én daders van seksueel geweld een stem wil geven in een poging het taboe dat rust op praten over seksueel misbruik te doorbreken.

Om deze expositie tot leven te brengen heb ik jullie hulp nodig. Ik doe een beroep op elk van jullie om een of meerdere foto’s te ‘adopteren’ en zo mijn project financieel te ondersteunen. Met dit geld kan ik de ca. vijftig afdrukken bekostigen die nodig zijn voor de reizende expositie. Als dank voor jullie steun ontvangen jullie een gesigneerde foto uit het project, alternatief een van mijn  zelfportretten (naar keuze), afm. 20×30 cm. Elke adoptie kost € 150,00.

Wat maakt dit project zo bijzonder? Vanuit een andere invalshoek, namelijk fotokunst, wil ik mensen confronteren met de realiteit van seksueel geweld. Ik wil laten zien dat het iedereen kan overkomen en dat het overal kan gebeuren. De meeste foto’s worden dan ook gemaakt op plaats delict.

Daarvoor heb ik jouw steun nodig! Door simpelweg één foto te adopteren, laat je zien dat je geeft om deze zaak en dat je wilt bijdragen aan verandering. Samen kunnen we ervoor zorgen dat deze stille schreeuwen gehoord worden en dat er bewustzijn wordt gecreëerd rondom seksueel geweld en het leven daarna.

Dus, beste vrienden en volgers, adopteer een foto en help me de financiële middelen te verkrijgen die nodig zijn om dit belangrijke project tot een succes te maken. Laten we samenwerken om de wereld bewust te maken van de realiteit van seksueel geweld en een verschil te maken in het leven van de betrokkenen. Laten we proberen het taboe dat rust op praten over seksueel misbruik op te heffen.

Stuur me een e-mail hvangasteren@ziggo.nl en adopteer jouw foto! Samen laten we deze stille schreeuwen horen!

P.S. Elke financiële bijdrage, groot of klein, is welkom. Het hoeft niet per se 150 euro te zijn om een waardevolle bijdrage te leveren. Dank! <3


2301, 2024

Adopteer een foto

januari 23rd, 2024|0 Reacties

Ik richt me vandaag tot jullie met een buitengewoon verzoek. Zoals de meesten van jullie inmiddels weten, ben ik bezig met de realisatie van de aangrijpende reizende foto-expositie (en boek) genaamd “Silent Scream”, waarbij ik slachtoffers én daders van seksueel geweld een stem wil geven in een poging het taboe dat rust op praten over seksueel misbruik te doorbreken.
Om deze expositie tot leven te brengen heb ik jullie hulp nodig. Ik doe een beroep op elk van jullie om een of meerdere foto’s te ‘adopteren’ en zo mijn project financieel te ondersteunen. Met dit geld kan ik de ca. vijftig afdrukken bekostigen die nodig zijn voor de reizende expositie. Als dank voor jullie steun ontvangen jullie een gesigneerde foto uit het project, alternatief een van mijn  zelfportretten (naar keuze), afm. 20×30 cm. Elke adoptie kost € 150,00.
Wat maakt dit project zo bijzonder? Vanuit een andere invalshoek, namelijk fotokunst, wil ik mensen confronteren met de realiteit van seksueel geweld. Ik wil laten zien dat het iedereen kan overkomen en dat het overal kan gebeuren. De meeste foto’s worden dan ook gemaakt op plaats delict.
Daarvoor heb ik jouw steun nodig! Door simpelweg één foto te adopteren, laat je zien dat je geeft om deze zaak en dat je wilt bijdragen aan verandering. Samen kunnen we ervoor zorgen dat deze stille schreeuwen gehoord worden en dat er bewustzijn wordt gecreëerd rondom seksueel geweld en het leven daarna.
Dus, beste vrienden en volgers, adopteer een foto en help me de financiële middelen te verkrijgen die nodig zijn om dit belangrijke project tot een succes te maken. Laten we samenwerken om de wereld bewust te maken van de realiteit van seksueel geweld en een verschil te maken in het leven van de betrokkenen. Laten we proberen het taboe dat rust op praten over seksueel misbruik op te heffen.
Stuur me een e-mail hvangasteren@ziggo.nl en adopteer jouw foto! Samen laten we deze stille schreeuwen horen!
Dit is mijn bankrekeningnummer NL46RABO0147229707 t.n.v. H. van Gasteren
P.S. Elke financiële bijdrage, groot of klein, is welkom. Het hoeft niet per se 150 euro te zijn om een waardevolle bijdrage te leveren. Dank! <3


1801, 2024

Wereldberoemd

januari 18th, 2024|0 Reacties

Best cool vind ik het dat ik als fotograaf regelmatig in één adem met de groten der aarde word genoemd.
In Australië, sta ik in Shotkit lijst van 32 Most Famous Nude Photographers in 2024 (op alfabetische volgorde) samen met o.a. Alfred Stieglitz, Helmut Newton, Herb Ritts, Nan Goldin, Horst P. Horst. 
Het doet bovendien geen pijn wanneer mijn werk tegelijk met dat van Robert Mapplethorpe, Helmut Newton, Sasha Stone e.a. op YouTube wordt gedegradeerd door Edward Thompson ter meerdere eer en glorie van zijn eigen werk. 
Recentelijk stond ik in USA #5 in de top #11 PhotoWhoa LLC Famous Female Nude Photographers samen met o.a. Annie Leibovitz, Sally Mann, Nan Goldin.

En ga zo maar door… Zouden ze dit in Nederland weten?

Quote Shotkit : Nude photography isn’t just about nakedness; it’s about raw emotion, authenticity, and sometimes, a touch of controversy. When clothes come off, stories come out. The best nude photographers have a knack for capturing the human form in ways that make us think, feel, and sometimes blush!

 

1601, 2024

Fafoto 23

januari 16th, 2024|0 Reacties

Gisteravond werden alle deelnemende foto’s aan Fafoto – Fonds Alphen Fotoprijs 2023 onthuld. De winnaar prijkt twee jaar op de gevel van het prachtige Theater Castellum in Alphen a/d Rijn. De expositie is te bezoeken tot eind februari ’24.
De Fonds Alphen Fotoprijs 2023 is een samenwerking tussen Theater Castellum en Fonds Alphen en omstreken. Iedereen die het thema ´Ont-moeten’ treffend in beeld kon brengen, kon meedoen en zijn of haar foto insturen tot 22 oktober.


1401, 2024

Mens doe je ding en durf te leven!

januari 14th, 2024|0 Reacties

Er komen op sociale media foto’s voorbij van vrouwen die de behoefte voelen uit te leggen waarom ze (op doktersadvies) moeten afvallen of waarom ze zich (kunstmatig) laten verfraaien. Waarom? We zijn aan niemand verantwoording verschuldigd. Mens, doe je ding en durf te leven!


1201, 2024

Plaats delict

januari 12th, 2024|0 Reacties

Om foto’s te maken voor Silent Scream keer ik terug naar plaats delict met degenen die op de foto gaan. We gaan samen naar de locatie waar verkrachting of ander seksueel geweld/misbruik plaatsvond en dáár maken we de foto. (Als dat mogelijk is.) Gisteren ging ik met mijn dochter Krissi naar plaats delict. Hierbij een making-of-foto.

Ik ben trots op iedereen die deelneemt. Dankbaar ook. Ik houd van jou, Krissi.

Krissi – plaats delict

 

1101, 2024

Plagiaat?

januari 11th, 2024|0 Reacties

Ik begrijp best dat Facebook mijn zelfportret ‘Piqued’ dwarsboomt. Kijk en vergelijk mijn hand met hun eigen handje. Vermoedelijk zijn ze bang ontmaskerd te worden vanwege plagiaat. Wat denk jij? 😉

601, 2024

Kerstrapport op facebook

januari 6th, 2024|0 Reacties

Zie je wel dat ik heel braaf ben.

Als je me wilt belonen voor dit kerstrapport dan kan dat bijvoorbeeld door een druk op onderstaande ‘donate button’. Belonen werkt immers beter dan bestraffen, toch?

Ga naar de bovenkant