Blog

Home/Blog
Blog2017-07-05T16:10:56+02:00
2506, 2020

Dag papa

juni 25th, 2020|2s Reacties

Vanochtend belde een verzorgster van Sevenheym om te laten weten dat ik bij mijn vader op bezoek mocht. Papa had goede zin en verheugde zich op mijn komst. Net voordat ik arriveerde, is hij overleden. Geen corona. Wel een volledig afgerond leven. Deze foto is van 4 juni jl.

2506, 2020

Nieuwe ronde, nieuwe kansen

juni 25th, 2020|0 Reacties

Nog geen levertijd van het boek bekend. Ik informeer jullie zo spoedig mogelijk. Eigenlijk zou 1 juli a.s. een mooie dag zijn, want het boek gaat over liefde en voor mij (ons) is die datum een dag van de liefde. Ik vrees dat dat niet gaat lukken! Maar het boek gaat wél lukken. Wees niet bevreesd.

1206, 2020

Stop de persen! Wie biedt?

juni 12th, 2020|0 Reacties

‘Stop de persen!’ riep ik twee weken geleden. Om ze weer op gang te helpen, bied ik deze gesigneerde, ingelijste foto (geen zelfportret) van mezelf aan tesamen met mijn nieuwe boek HJIM. Bieden kan tot zaterdagmorgen 13 juni 08.00 u vanaf 150 euro inc verzending binnen Nederland. Wie helpt? Wie biedt? (Dank Juul voor het snapshot. Van wie heb je dat fotografenoog?)

 

1006, 2020

Update boek HJIM, mijn meest persoonlijke boek tot dusver

juni 10th, 2020|0 Reacties

Twee weken geleden ontving ik de uithouders (het binnenwerk) van mijn boek HJIM en sindsdien sliep ik niet meer. Ik moest de hele reeds gedrukte oplage afkeuren, ik kon niet anders, want het gaat immers om mijn meest persoonlijke boek tot dusver. Zoals het nu eruit zag, representeerde het niet mijn sprankelende persoonlijkheid. Belangrijker: de foto’s zagen er niet uit zoals het zou moeten. Het boek komt er wel, geen zorgen, maar met ietwat vertraging, want het moet helemaal opnieuw worden gedrukt. Zodra ik weet wat de levertijd is, informeer ik jullie.

Ik scheef het al: mijn meest persoonlijke boek tot dusver. Hoe symbolisch dat het fout liep. ‘The story of my life’, zo had ik het bij nader inzien ook kunnen noemen. Het kostte me wel mijn (schoonheids)slaap, waardoor ik er ietwat dood uitzag en mijn hart heeft onder deze teleurstelling enorm geleden. Ik heb bovendien mijn verantwoordelijkheid tegenover alle durfals die blind voor mijn boek hebben ingetekend en al hebben betaald.

Om de oplossing die nabij is te vieren, bied ik mijn boek ‘Skinny Dipping’ aan voor € 25,00 aan degenen die al hebben ingetekend voor mijn nieuwe boek HJIM. Dan kan ik beide boeken in één keer versturen. Als iemand het separaat wil bestellen, dan kost het tijdelijk slechts € 35,00  inc. verzending binnen Nederland. Hier een link naar de preview ‘Skinny Dipping’  Onnodig op te merken dat als je het boek al in je bezit hebt, het natuurlijk een mooi cadeau voor iemand anders is. Een bibliofiel zag het gisteren voor het eerst en was er helemaal weg van. Nou, als dat geen garantie voor kwaliteit is, dan weet ik het niet meer. Mail me: info@hjimvangasteren.eu

Voor de kleine beurs om de naderende oplossing mee te vieren: een set postkaarten van zeven stuks zelfportretten voor € 10,00 inc. verzending binnen Nederland.

Veel liefs van mij voor jullie. Bedankt voor begrip, geduld en eventuele (financiële) steun op welke manier dan ook.

Hieronder de mogelijkheid voor een vrijwillige gift naar keuze. Druk op de knop ‘make my day’ en kies een optie.

 

 

805, 2020

Het is volbracht

mei 8th, 2020|0 Reacties

Mijn boek is naar de drukker.
Weet je, eigenlijk heb ik zin om jullie allemaal te omhelzen, te kussen, te bedanken. Waarom? Nou, mijn boek HJIM gaat helemaal over mij, maar zonder jullie support – op welke manier dan ook – was het er waarschijnlijk niet gekomen. Durfals hebben ervoor ingetekend zonder te weten wat hen te wachten staat. Tot dusver heb ik alleen de cover laten zien. Is jullie dat opgevallen? Mensen met een kleine beurs of die mijn boek gewoon niet hoeven, maar die me wel willen steunen, hebben mijn wervende boodschappen op hun tijdlijn gedeeld. Anderen hebben heel hard voor me geduimd. Noem maar op. Oprecht veel dank aan vormgever Edwin Smet. Ik ben een ongelooflijke perfectionist, maar hij gaf me nooit het gevoel te veel van hem te verlangen, terwijl ik dat eerlijk gezegd misschien toch deed 😉
Ik schrijf nu wel dat mijn boek HJIM helemaal over mij gaat, maar mijn boek is universeel, het gaat over de mens, over het leven en met name De Liefde. Mijn lichaam is klei waarmee ik zelfportretten boetseer. Mijn camera is het gereedschap waarmee ik registreer wat ik wil vertellen. Soms gebruik ik mijn pen om mijn gedachten met jullie te delen. Ik voel me dankzij jullie steun nog meer mens onder de mensen. Dat voelt goed. Ik ben dankbaar en vervuld van liefde, mede dankzij jullie.
Poeh poeh, nu stop ik hiermee, anders lijken mijn woorden een koninklijke kerstboodschap.
Veel dank en liefs!

205, 2020

Crowdfunding verlengd! Laatste bedrukte mok te koop

mei 2nd, 2020|0 Reacties

Nog slechts een paar crowdfundingdagen te gaan. Nog een paar dagen de kans jouw naam als sponsor in mijn boek te laten drukken!
Voorlopig de laatste met zelfportret bedrukte mok in de aanbieding. Deze mok met mijn zelfportret ‘Side table’ erop kun je kopen samen met mijn gesigneerde boek voor 80 euro. Of samen met mijn sponsorpakket voor 180 euro. Heb je al ingetekend voor mijn boek dan kun je de mok bij bestellen voor 30 euro natuurlijk. Boek en mok samen worden in juni naar jouw adres verzonden.
Wil je een ‘losse’ mok zonder boek dan kost die inclusief verzendkosten: € 40,00.
Specificatie van mijn boek: Titel HJIM, 172 pag. (afm. 230 x 275 mm) in beeld en woord, full color, hard cover, met leeslint (!), gedeeltelijk handgeschreven, mijn meest persoonlijke boek tot dusver. Bij het sponsorpakket ontvang je bovendien mijn gesigneerde zelfportret/polaroid ‘Grandad’s mementos’ afm. 20×30 cm.
Het is niet eenvoudig een selfie met mok met zelfportret te maken. Deze zin is ook niet makkelijk te begrijpen. Ik herhaal mezelf merk ik.
E-mail: info@hjimvangasteren.eu

105, 2020

Crowdfunding verlengd! Bedrukte mok te koop

mei 1st, 2020|0 Reacties

Kleding, huisraad, er valt veel te verkopen in tijden van crowdfunding. Vandaar een met zelfportret bedrukte mok in de aanbieding. Deze mok met mijn zelfportret ‘Domestic witch’ erop kun je kopen samen met mijn gesigneerde boek voor 80 euro. Of samen met mijn sponsorpakket voor 180 euro. Heb je al ingetekend voor mijn boek dan kun je de mok bij bestellen voor 30 euro natuurlijk. Boek en mok samen worden in juni naar jouw adres verzonden. Jouw naam als sponsor komt in het boek!
Wil je een ‘losse’ mok zonder boek dan kost die inclusief verzendkosten: € 40,00.
Specificatie van mijn boek: Titel HJIM, 172 pag. (afm. 230 x 275 mm) in beeld en woord, full color, hard cover, met leeslint (!), gedeeltelijk handgeschreven, mijn meest persoonlijke boek tot dusver. Bij het sponsorpakket ontvang je bovendien mijn gesigneerde zelfportret/polaroid ‘Grandad’s mementos’ afm. 20×30 cm.
Het is niet eenvoudig een selfie met mok met zelfportret te maken. Deze zin is ook niet makkelijk te begrijpen.
E-mail: info@hjimvangasteren.eu


105, 2020

Crowdfunding verlengd! Uniek t-shirt te koop

mei 1st, 2020|0 Reacties

Crowdfunding verlengd! Het papier is niet binnen bij de drukker, dus we kunnen nog een paar dagen er tegenaan. Kijk eens wat ik vond? Een herenshirt, maat XXXL, met daarop mijn serie van vijftien zelfportretten ‘Having a ball’ (experiment met lange sluitertijden).
Dit unieke shirt (er is er maar één van en ik laat er geen meer maken) kun je kopen samen met mijn gesigneerde boek voor 85 euro. Of samen met mijn sponsorpakket voor 185 euro. Heb je al ingetekend voor mijn boek dan kun je het t-shirt separaat bestellen voor 35 euro natuurlijk.
Jouw naam als sponsor komt in het boek!
Als je wilt was ik het shirt voor je, ik signeer het voor je, of als je dat allemaal niet wilt stuur ik het zo aan je op voorzien van een vleugje kokosbodylotion en wat DNA.
Specificatie van mijn boek: Titel HJIM, 172 pag. (afm. 230 x 275 mm) in beeld en woord, full color, hard cover, met leeslint (!), gedeeltelijk handgeschreven, mijn meest persoonlijke boek tot dusver. Bij het sponsorpakket ontvang je bovendien mijn gesigneerde zelfportret/polaroid ‘Grandad’s mementos’ afm. 20×30 cm.
E-mail: info@hjimvangasteren.eu

Op links: Ondergetekende in het shirt. Op rechts: Detail van het shirt.

 

3004, 2020

De winnaars zijn…

april 30th, 2020|0 Reacties

De tien winnaars van het door mij gesigneerde Duitse erotische magazine Séparée zijn…. zie foto. Gefeliciteerd!

Winnaars Séparée

 

2804, 2020

Countdown

april 28th, 2020|0 Reacties

Mother Atlas

De countdown is begonnen. Komend weekend gaat mijn boek HJIM naar de drukker.
Mijn doel van deze week: Vijftien boeken verkopen. Na een doorwaakte nacht zijn dat er nog twaalf.
Dankzij jullie hoef ik niet in mijn eentje de bal hoog te houden in deze instabiele tijden. Waarvoor dank!
Wil je graag als sponsor in het boek worden vermeld, teken dan deze week nog in voor 50 of 150 euro. Voor 50 euro ontvang je in juni mijn gesigneerde boek en voor 150 euro ontvang je mijn gesigneerde boek plus gesigneerd polaroid/zelfportret ‘Grandad’s mementos’ afm. 20×30 cm. Onder degenen die deze week intekenen, verloot ik tien maal het door mij gesigneerde Duitse erotische magazine Séparée (Erotik ist weiblich, zeggen zij), met daarin acht pagina’s van mijn zelfportretten uit de serie ‘Faded Glory’.
Specificatie van mijn boek: Titel HJIM, 172 pag. (afm. 230 x 275 mm) in beeld en woord, full color, hard cover, met leeslint (!), gedeeltelijk handgeschreven, mijn meest persoonlijke boek tot dusver.
E-mail: info@hjimvangasteren.eu

2704, 2020

Laatste week!

april 27th, 2020|0 Reacties

De laatste crowdfundingweek gaat vandaag in. Volgend weekend gaat mijn boek HJIM naar de drukker. Vanzelfsprekend is het daarna ‘gewoon’ bij me te koop, maar dan kan ik helaas niet meer jouw naam als sponsor erin laten drukken. Wil je graag als sponsor in het boek worden vermeld, teken dan deze week nog in voor 50 of 150 euro. Voor 50 euro ontvang je in juni mijn gesigneerde boek en voor 150 euro ontvang je mijn gesigneerde boek plus polaroid/zelfportret ‘Grandad’s mementos’ afm. 20×30 cm. Onder degenen die deze week intekenen, verloot ik tien maal het door mij gesigneerde Duitse erotische magazine Séparée (Erotik ist weiblich, zeggen zij), met daarin acht pagina’s van mijn zelfportretten uit de serie ‘Faded Glory’.
E-mail: info@hjimvangasteren.eu
Om mijn doel te bereiken wil ik deze week minimaal vijftien boeken verkopen. Specificatie van mijn boek: Titel HJIM, 172 pag. (afm. 230 x 275 mm) in beeld en woord, full color, hard cover, met leeslint (!), gedeeltelijk handgeschreven, mijn meest persoonlijke boek tot dusver.
In mijn eentje is crowdfunden onmogelijk. Crowd = mensenmassa, oftewel: dat zijn jullie trouwe durfals!
Dank aan allen die me vol vertrouwen steunen!

 

2504, 2020

Onuitgesproken woorden

april 25th, 2020|3s Reacties

Eergisteren schreef ik een brief aan mijn vader. Drie kantjes, groot lettertype, alhoewel hij met gemak zonder leesbril leest. Ik schreef onder andere dat ik het videochatten een beetje gek vond. Ik wist niet wat ik moest zeggen, we hebben immers alles al tegen elkaar gezegd. Behalve: ‘Ik hou van jou.’ Dat kun je niet vaak genoeg uitspreken. Ook deed het me pijn onder zijn raam te staan, zoals een paar weken geleden. Dat hij daar zat, op afstand zwaaiend met zijn witte zakdoek, zodat ik hem goed zou zien. Het voelt dubbel.
Vanochtend belde hij, lachend, blij met mijn brief.
Hij vroeg: ‘Wil je nog een keer met me videobellen, moet ik het personeel vragen dit te regelen?’
‘Nou… wat jij wilt,’ antwoordde ik.
‘Dan doen we dat maar niet,’ zei hij, ‘ik word veel te emotioneel doordat ik je niet kan vasthouden. Ik zou je willen knuffelen, ook als je daar zo onder mijn raam staat.’
We begrijpen ook elkaars onuitgesproken woorden. Ik hou van jou, papa, maar dat weet je al lang. En jij houdt van mij, dat weet ik al meer dan vijfenvijftig jaar.
 

2404, 2020

Eentje!

april 24th, 2020|0 Reacties

Nog maar ÉÉN durfal en ik mag weer een loterij organiseren. Nog maar eentje! Wie meldt zich?
TWEEËNTWINTIG durfals zijn nodig voor twee loterijen in één. Dat betekent dus ook TWEE PRIJZEN, oftewel dat twee bofkonten hun geld terugkrijgen. Inmiddels hebben eenentwintig dapperen ingetekend, dus nog slechts één te gaan.
Wil je graag als sponsor in het boek worden vermeld dan teken deze week nog in voor 50 of 150 euro. Voor 50 euro ontvang je in juni mijn gesigneerde boek en voor 150 euro ontvang je mijn gesigneerde boek plus polaroid/zelfportret ‘Grandad’s mementos’ afm. 20×30 cm.
E-mail: info@hjimvangasteren.eu
Specificatie boek: Titel HJIM, 172 pag. (afm. 230 x 275 mm) in beeld en woord, full color, hard cover, met leeslint (!), gedeeltelijk handgeschreven, mijn meest persoonlijke boek tot dusver.
Dank aan alle durfals die me vol vertrouwen steunen!


2104, 2020

Koude kleren

april 21st, 2020|0 Reacties

Crowdfunding gaat me niet in de koude kleren zitten. Ik heb enorme tegenvallers niet met jullie gedeeld, variërend van een giga internetstoring waardoor ik dagenlang niet kon mailen tot een sponsor die zich terugtrok terwijl hij een groot deel van de financiering beloofd had op zich te nemen. Ook werden geplande expo’s dankzij corona opgeschort tot…..? dus daar kon ik niet werven voor inschrijving enz.
Onverdroten ging ik verder en nu nog steeds. Schouders eronder en hup. Volgende week stuur ik het boek naar de drukker. Wil je graag als sponsor erin worden vermeld dan teken deze week nog in voor 50 of 150 euro. Voor 50 euro ontvang je in juni mijn gesigneerde boek en voor 150 euro ontvang je mijn gesigneerde boek plus polaroid/zelfportret ‘Grandad’s mementos’ afm. 20×30 cm.
Ook speel je mee in de loterij waarvoor nog 3 kandidaten nodig zijn. Dan hebben zich in totaal weer 11 kandidaten gemeld en 1 van hen is de bofkont die zijn geld terug krijgt.
Mail me gerust: info@hjimvangasteren.eu
Specificatie boek: Titel HJIM, 172 pag. (afm. 230 x 275 mm) in beeld en woord, full color, hard cover, met leeslint (!), gedeeltelijk handgeschreven, mijn meest persoonlijke boek tot dusver.
Dank aan alle durfals die me vol vertrouwen steunen!

 

2104, 2020

Polaroid ‘Grandad’s mementos’ bij sponsorpakket

april 21st, 2020|0 Reacties

Nieuw/oud zelfportret bij sponsorpakket. Een ‘polaroid’ uit 2007, titel: ‘Grandad’s mementos’. Intekenen voor gesigneerd boek en gesigneerde foto (afm. 20×30 cm) kan voor 150 euro én je maakt kans het bedrag terug te winnen bij de volgende loterij waarvoor nog slechts 3 kandidaten nodig zijn. Dan hebben zich in totaal weer 11 kandidaten gemeld en 1 van hen is de lucky bastard die zijn geld terug krijgt. Intekenen voor mijn boek zonder zelfportret kan natuurlijk ook. Voor 50 euro ontvang je een gesigneerd exemplaar in juni a.s. én je maakt kans dit bedrag terug te winnen.
Wie toont vertrouwen in mijn werk, wie steunt mij? Van elke sponsor verschijnt de naam/het logo in het boek.
Specificatie boek: Titel HJIM, 172 pag. (afm. 230 x 275 mm) in beeld en woord, full color, hard cover, met leeslint (!), gedeeltelijk handgeschreven, mijn meest persoonlijke boek tot dusver.
Mail me gerust: info@hjimvangasteren.eu
P.S. Iemand zei bij het zien van dit zelfportret: ‘Wat ordinair’. Hieronder de betekenis van het woord ordinair. Kies maar wat jij van toepassing vindt. Ik kan het hebben.
1) Algemeen 2) Alledaags 3) Banaal 4) Commun 5) Eenvoudig 6) Gebruikelijk 7) Gemeen 8) Gewoon 9) Gewoontjes 10) Goedkoop 11) Grof 12) Laag-bij-de-gronds 13) Laaghartig 14) Minderwaardig 15) Niet hoogstaand 16) Onbeschaafd 17) Plat 18) Platvloers 19) Smakeloos 20) Van slechte kwaliteit 21) Volks 22) Vulgair


 

1804, 2020

Loterij 18 april 2020

april 18th, 2020|0 Reacties

En de winnaar is….
Inschrijven voor mijn boek kan nog steeds. Nog slechts 6 kandidaten nodig voor een volgende loterij, waarbij 1 van 11 deelnemers het geld terug wint. 50 of 150 euro.
Voor meer info hoe je kunt intekenen, klik hier: Stoute schoenen

 

1504, 2020

Stoute schoenen

april 15th, 2020|3s Reacties

Wie durft? Wie tekent in voor mijn boek? Voor 50 of 150 euro.
Crowdfunding is leerzaam. Aan bod komen o.a. mensenkennis, inschattingsvermogen, uithoudingsvermogen… Maar vooral mijn stoute schoenen aantrekken en daarmee over mijn schaduw heen stappen.
Deze week mag ik weer een loterijtrekking verrichten. Jawel, wederom hebben elf durfals ingetekend en één daarvan wint zijn geld terug. Daarvan maak ik vanzelfsprekend een filmpje. Je kunt intekenen voor 50 of 150 euro. Voor het eerste bedrag ontvang je in juni een gesigneerd boek, titel HJIM, 172 pag. in beeld en woord, full color, hard cover, met leeslint (!), gedeeltelijk handgeschreven, mijn meest persoonlijke boek tot dusver, voor het tweede bedrag ontvang je bovendien een gesigneerd zelfportret afm. 20×30 cm op museumkwaliteit papier. Verzendkosten binnen Nederland zijn inbegrepen.
Zodra zich elf nieuwe durfals hebben gemeld, ga ik wéér een loterij organiseren en aan één sponsor het geld terugbetalen. Kom maar op! Ik ben er klaar voor.
Mail me: info@hjimvangasteren.eu
Meer info hier: Elf durfals gezocht

1004, 2020

Verloting legpuzzel

april 10th, 2020|0 Reacties

Ja! Hierbij de trekkingsuitslag van de verloting van de legpuzzel met daarop mijn zelfportret ‘Backside’. Tien kanshebbers, één winnaar. Eigenlijk zijn jullie allemaal winnaars als jullie in juni mijn boek ontvangen, toch? Dank voor jullie support! Inschrijven met kans om het intekenbedrag (50 of 150 euro) terug te winnen is nog steeds mogelijk.

Meer info: hier

Mail me: info@hjimvangasteren.eu

904, 2020

Poeh poeh…

april 9th, 2020|0 Reacties

Ik weet wie zojuist de legpuzzel met daarop bookcover bij de loterij heeft gewonnen! Morgen weten jullie het ook.
Nog 6 durfals en ik mag weer een loterij organiseren. De winnaar van 11 dapperen ontvangt het sponsorbedrag terug.
Intekenen voor: 50 of 150 euro.
Meer info vind je  hier: 11 durfals
Mail naar: info@hjimvangasteren.eu
(Poeh poeh, hard werken dat crowdfunden, warm ook.)

904, 2020

ELF DURFALS GEZOCHT! Een ervan wint zijn geld terug. Sponsoracties van 50 en 150 euro.

april 9th, 2020|3s Reacties

Beste mensen, lieve vrienden. Crowdfunding is altijd een beetje ‘eng’. Gaat het lukken? Dat is de vraag bij de start. Als ik begin met een crowdfundingcampagne dan is mijn motto: ‘Wie A zegt, moet ook B zeggen’. Telkens ben ik ervan overtuigd dat het geplande boek er komt en dat is tot dusver elke keer – mede dankzij jullie – gelukt. Het gaat nu ook weer lukken. Mijn boek HJIM, ondertitel ‘Greatest Hits’ verschijnt in juni 2020 (als corona het toestaat, aan mij zal het niet liggen). Volgende week stuur ik het naar de drukker. De geplande expositie en boekpresentatie zijn – net als een aantal andere expo’s in binnen-/buitenland- helaas opgeschort tot…. wie zal het zeggen? Jullie begrijpen dat dit voor mij een tegenvaller is. Opgewekt voorwaarts denk ik dan maar.

Ik heb nog ELF sponsoren nodig (eventueel twee met bedrijfslogo) zodat ik gelijke namenrijen van alle sponsoren in het boek krijg. Ik begon mijn allereerste crowdfundactie met een oproep aan ELF durfals die blindelings voor 150 euro durfden in te tekenen. Voor dit bedrag: een gesigneerd boek, plus een gesigneerd zelfportret afm. 20×30 cm én naamsvermelding in het boek. Een van de elf zou het geld terugkrijgen en dat is ook gebeurd, tot drie keer toe zelfs toen  drieëndertig durfals snel intekenden. Het lijkt me leuk met eenzelfde actie af te sluiten. Dus…. wie durft, wie tekent blindelings in voor mijn boek HJIM voor een bedrag van 150 euro (inc btw en inc verzending binnen Nederland)? Voor de kleinere beurs bestaat de mogelijkheid om in te tekenen voor 50 euro, dan ontvang je eveneens een gesigneerd boek én verschijnt jouw naam als sponsor erin, ook maak je kans om het aankoopbedrag terug te winnen. Mail me: info@hjimvangasteren.eu

Wie steunt een kunstenaar, fotograaf, schrijver, een zzp’er in deze barre tijd? Aankoop van museumkwaliteit zelfportretten in groot formaat (zoals deze ‘Writer’) behoort ook tot de mogelijkheden. Nu met extra korting.

Specificatie boek: Hardcover, full color, 172 pagina’s binnenwerk (zelfportretten/foto’s en teksten), afm. 230x 275 mm, leeslint (!), meertalig, gedeeltelijk handgeschreven… mijn meest persoonlijke boek tot dusver.

Dank en liefs, Henriëtte JIM van Gasteren
 

Zelfportret: Writer

Zelfportret: Writer